Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Οι τρεις δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Πράγα

Αν σκοπεύετε να περάσετε τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Πράγα, σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες και όχι μόνο την ημέρα του εορτασμού των Χριστουγένων. Στην Πράγα οι προετοιμασίες ξεκινούν από τα μέσα του Νοέμβρη, αν και κάποια καταστήματα ξεκινούν νωρίτερα. Οι δρόμοι στολίζοντα με πολύχρωμα φωτάκια, οι βιτρίνες των καταστημάτων τραβούν την προσοχή, τα χριστουγεννιάτικα καταστήματα ανοίγουν και σε κάθε πλατεία δεσπόζουν τα στολισμένα δέντρα. Αυτή η μαγική ατμόσφαιρα στην Πράγα συνεχίζεται ως το τέλος του Δεκεμβρίου, δηλαδή την Πρωτοχρονιά.



Παρίσι


Ανακαλύψτε το Παρίσι την περίοδο των Χριστουγέννων, τον πύργο του Άιφελ στολισμένο με φανταχτερά πολύχρωμα φωτάκια, τα πλυμιρισμένα από κόσμο καταστήματα και τους πολύβοους δρόμους που στολισμένους γιορτινά, το φαγητό και το κρασί που ρέουν άφθονα... Τα Χριστούγεννα στο Παρίσι είναι απλά μαγικά!








Βιέννη

Το Δεκέμβριο τα χριστουγεννιάτικα καταστήματα (Christkindlmarkt), μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στο 17ο αιώνα, γίνεται κέντρο των δραστηριοτήτων στη Βιέννη. Το μεγαλύτερο από τα γιορτινά γεγονότα πραγματοποιείται μπροστά από το Rathaus (Δημαρχείο) το οποίο αποτελεί ένα υπέροχο φόντο για το πώς θα πρέπει να είναι ένα από τα ομορφότερα καταστήματα στην Ευρώπη.










1 σχόλιο:

Angel είπε...

To Parisi einai toso romantiko!
Den 8a to antallaza me tipota allo